تعمیر انواع جاروبرقی دوو
یکی از وسیله های پر مصرف منازل، جاروبرقی می باشد و به دلیل استفاده مکرر از آن ممکن است این دستگاه دچار خرابی و مشکل شود، معمولا پس از خرابی هر دستگاه باید به فکر تعمیر آن باشیم، مشکلات و عیب های جاروبرقی دوو به دو بخش مشکلات ظاهری و فنی تقسیم می شود، عیب های ظاهری جاروبرقی ها معمولا سطحی می باشند و به راحتی برطرف می شوند، اما عیب های داخلی جاروبرقی دوو کمی پیچیده تر و تخصصی تر می باشند و برای تعمیرات آن نیاز به یک متخصص دارید. اغلب ایرادات و مشکلات فنی جاروبرقی دوو نیز به راحتی تعمیر می شوند اما برخی از مشکلات را نمیتوان، بنابراین میتوان گفت بهترین روش برای تعمیر جاروبرقی دوو کمک گرفتن از یک تکنسین متخصص می باشد که بتواند در کم ترین زمان ممکن جارو برقی دوو شما را عیب یابی و تعمیر کند.
در ادامه برخی از مشکلات رایج جاروبرقی های دوو را در اختیارتان قرار می دهیم، تا در صورت بروز خرابی و مشکل بتوانید آن را شناسایی کنید و در صورت امکان خودتان اقدام به تعمیر جاروبرقی دوو در منزل بپردازید.
چگونه به عیب یابی و تعمیر جاروبرقی دوو بپردازیم
عیب یابی و تعمیرجاروبرقی دوو در صورت روشن نشدن و یا خاموش شدن آن حین کار
یکی از رایج تررین مشکلات که ممکن است در حین کار با جارو برقی دوو اتفاق بیفتد، روشن نشدن آن و خاموش شدن آن حین کار می باشد، این مشکل در جارو برقی دوو ممکن است که به چند دلیل اتفاق بیفتد که عبارتند از
- دو شاخه : ممکن است حین کار به دلیل کشیدن بیش از اندازه جاروبرقی دوو دو شاخه آن از پریز جدا شده باشد و شما متوجه نشده باشید و به همین دلیل دستگاه خاموش شده باشد.
- پریز : اگر دو شاخه جاروبرقی دوو به پریز متصل است و جاروبرقی دوو شما روشن نمی شود، پریز را چک کنید زیرا ممکن است که اتصال برق به پریز قطع شده باشد، برای تست سالم بودن پریز می توانید از یک مولتی متر استفاده کنید.
- فیوز : از دیگر علت های خاموش شدن ناگهانی و یا روشن نشدن جاروبرقی دوو می تواند قطع شدن فیوز باشد، دیگر وسایل برقی خود را نیز نگاه کنید و اگر یرق نداشتند اتصال فیوز منزل و یا ساختمان را بررسی کنید.
- کابل جاروبرقی : یکیدیگر از علت های خاموش شدن و یا روشن نشدن جاروبرقی دوو شما می تواند، پارگی کابل جاروبرقی دوو باشد، کابل جارو برقی یکی از حساس ترین و مهم ترین اجزا می باشد و به مرور زمان ممکن است دچار ساییدگی و پارگی شود و اگر ان را تعمیر نکنید، ممکن است باعث اختلال در سیستم برقی جاروبرقی دوو شود.
- کلید خاموش و روشن : ممکن است که کلید خاموش روشن جاروبرقی دوو دچار خرابی شده باشد، برای تست سلامتی این کلید دو شاخه جارو برقی دوو را از پریز جدا کنید و به وسیله یک اهم متر سلامت کلید خاموش و روشن جاروبرقی دوو را تست کنید، اگر کلید روشن باشد اهم متر عدد صفر را نشان می دهد و اگر خاموش باشد عدد بی نهایت را نشان می دهد، اگر غیر از این دو عدد را اهم متر شما نشان داد کلید خاموش روشن جارو برقی دوو شما خراب می باشد و نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد.
- رله : برخی از جاروبرقی های دوو مجهز به رله می باشند و تا مدار رله بسته نشود و کلید قدرت آن متصل نشود، جاروبرقی دوو روشن نمی شود. بهترین روش برای تست سلامت رله دستگاه، تست سیم های متصل شده به کلید های روی دستگاه به کمک اهم متر می باشد، دستگاه را به برق متصل کنید و به کمک یک پیچ گوشتی که دسته آن عایق است کلید قدرت رله را ببندید، اگر جاروبرقی دوو شما کار کرد نشان دهنده آن است که رله دستگاه خراب است.
- گرمی بیش از حد جارو برقی : اگر هنگام کار با جاروبرقی دوو دستگاه شما خاموش شد، بررسی کنید که دستگاه شما بیش از حد گرم نشده باشد، زیرا برخی از جاروبرقی های دوو در صورت کار زیاد ممکن است خود به خود خاموش شوند.
- سیم جمع کن جاروبرقی دوو : اگر برق وارد سیم جمع کن جاروبرقی دوو شود، به دلیل نداشتن اتصال شاخک های سیم جمع کن، به حلقه های گردان قرقره برق وارد دستگاه نمی شود و در نتیجه جاروبرقی روشن نمی شود. برای تعمیر جاروبرقی دوو در صورت وجود این مشکل شاخک ها را به حالت عمود به یکدیگر نزدیک کنید و سپس قرقره را روی آن قرار دهید و این حرکت باعث می شود که شاخک ها به دلیل فشار به یکدیگر نزدیک شوند و حالت فنری شاخکها موجب برقراری ارتباط بین شاخک ها و در نتیجه روشن شدن جاروبرقی دوو می شود.
- موتور جاروبرقی : یکی از دلایل دیگر در روشن نشدن جاروبرقی دوو ممکن است که سوختن موتور آن باشد، اگر موتور دستگاه سوخته باشد نشانه ی سوختگی آن کاملا روی آرمیچر ها مشخص می باشد، در صورت بروز این مشکل باید برای تعمیر جاروبرقی دوو اقدام به تعمیر و یا تعویض موتور جارو برقی توسط یک فرد متخصص کنید.
تعمیر جاروبرقی دوو هنگامی که موتور آن روشن می شود اما قدرت زیادی ندارد
- کثیفی کلکتور : کثیفی در کلکتور جاروبرقی دوو باعث کم شدن قدرت موتور جاروبرقی می شود، برای تمیز کردن کلتور جارو برقی دوو می توانید از تینر فرار قوی و یا بنزین استفاده کنید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان برای تمیز کردن کلکتور جاروبرقی دوو از سمباده استفاده نکنید. برای تعمیر جاروبرقی دوو در صورت کثیفی کلتور تنها کافی است که آن را تمیز کنید.
- خرابی زغال : خرابی زغال جاروبرقی دوو می تواند باعث کاهش قدرت موتور دستگاه شود، همچنین در برخی شرایط ممکن است که پس از تعویض زغال نیز قدرت دستگاه تغییر ینکند، زیرا هنگام تعویض زغال دستگاه با کلتور به حالت حلال در نیامده باشد و اگر در جهت خلاف شروع به گردش کند باعث از بین رفتن کلتور سطح زغال می شود، بنابراین بهتر است برای تعمیر جاروبرقی دوو در صورتع خرابی زغال و تعویض ان از یک تکنسین کمک بگیرید .
- نیم سوز بودن موتور : یکی از رایج دلیل هایی که باعث کاهش قدرت موتور جاروبرقی دوو می شود، نیم سوز بودن آن می باشد، موتور نیم سوز سریعا داغ می شود و قدرتی ندارد، نیم سوز بودن موتور جاروبرقی دوو را میتوان به راحتی با اندازه گیری جریان مصرفی دستگاه تشخیص داد و جریان مصرفی موتور نیم سوز در جاروبرقی دوو معمولا چندین برابر جریان نامی دستگاه می باشد، برای تعمیر جاروبرقی دوو در هنگام نیم سوز شدن موتور آن سریعا از یک تعمیرکار حرفه ای مدارسرویس کمک بگیرید تا قبل از سوختن کامل موتور بتوانید آن را تعمیر کنید.
- خرابی یاطاقان : آرمیچر های جاروبرقی دوو به کمک یاطاقان ها می چرخند، و اگر بلبرینگ ها یا دوو های خراب شوند، آرمیچر های جاروبرقی دوو به درستی نمی چرخند و یا هنگام چرخش به کفشک های قطب درگیر می شوند و علاوه بر ایجاد صدای نا هنجار در جارو برقی دوو باعث کاهش قدرت موتور آن نیز می شود.
عیب یابی و تعمیر جاروبرقی دوو هنگامی که مکش آن ضعیف است
- ضعیف بودن یا نیم سوز بودن موتور جاروبرقی دوو : نیم سوز بودن موتور جاروبرقی دوو یکی از عمده دلایلی می باشد که باعث کاهش قدرت مکش جاروبرقی دوو می شود که درقسمت بالا توضیح داده شد.
- پر شدن کیسه زباله : معمولا کیسه های زباله جاروبرقی های دوو از نوع یکبار مصرف می باشند و بهتر است هر چند وقت آن را چک کنید تا در صورت پر بودن آن را تعویض کنید و یا اگر جاروبرقی دوو شما از نوع قدیمی تر می باشد آن را تخلیه کنید و هر چند وقت یکبار آن را شست و شو دهید، تا ذرات گرد و غبار آن از بین رود، زیرا یکی از عمده دلایل مکش جاروبرقی دوو پر بودن کیسه زباله دستگاه می باشد.
- مسدود و یا سوراخ بودن لوله های رابط جاروبرقی دوو : اگر کیسه زباله جارو برقی خود را تازه عوض کرده اید و مکش جارو برقی شما کم است، بهتر است که لوله های رابط جاروبرقی دوو را بررسی کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید، زیرا سوراخ بودن لوله های رابط جاروبرقی دوو باعث کاهش مکش آن می شود. همچنین ممکن است که داخل لوله ی جاروبرقی دوو جسمی گیر کرده باشد و باعث کاهش مکش آن شود.
- کثیف بودن فیلتر جاروبرقی دوو : فیلتر جاروبرقی دوو یکی از اجزای مهم آن به حساب می آید و کثیف بودن این فیلتر باعث کاهش مکش جاروبرقی دوو می شود، بنابراین بهترین کار تمیز کردن فیلتر جاروبرقی دوو هر چند وقت یکبار می باشد.
عیب یابی و تعمیر جاروبرقی دوو هنگام تولید صدای ناهنجار در کار کردن
- خرابی پروانه : خرابی پروانه های جاروبرقی دوو یکی از دلایلی می باشد که باعث ایجاد صدای ناهنجار هنگام کار کردن جارو برقی می باشد، برای تعمیر جاروبرقی دوو در صورت خرابی پروانه آن بهتر است که جارو برقی دوو را باز کرده و پروانه یا پروانه های آن را ( برخی از جاروبرقی های دوو دارای یک پروانه و برخی دیگر دارای دو پروانه می باشند ) بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه خرابی آن را تعویض کنید.
- خرابی نگهدارنده های لاستیکی : در دستگاه های برقی مانند جاروبرقی های دوو، به دلیل اینکه هنگام کار ممکن است که قطعات به دلیل لرزش به یکدیگر برخورد کنند، از لاستیک های پلاستیکی استفاده می شود که ایجاد صدا نشود، در برخی موارد ممکن است که لاستیک های پلاستیکی بین قطعات جاروبرقی دوو دچار ساییدگی و یا فرسوده شده باشند و باعث ایجاد صدای ناهنجار هنگام کارکردن جاروبرقی دوو شود، اگر پس از بررسی متوجه شدید که علت صدای جارو برقی دوو شما به دلیل این لاستیک ها می باشند آن ها تعویض کنید.